Využíváme soubory cookies. Pokračováním prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním cookies, více informací. OK, rozumím

OK, rozumím
Tato funkce je přístupná pouze pro členy klubu.x
Přidejte se k nám zdarma a jednoduše pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku Registrovat se pomocí Emailu
< Zpět
Zapomněli jste heslo?
Přihlásit se pomocí:
Registrovat se pomocí Facebooku
V případě, neúspěšného přihlášení skrze Facebook pište prosím na
Nemáme rádi spam, takže ho neposíláme.

Vytvořením účtu souhlasíte s našimi
Smluvnimi podmínkami
X
Upravit recept
Chcete v receptu něco změnit?
Napiště nám prosím, co konkrétně chcete mít v receptu jinak.
Jakmile to bude možné, tak se na to podíváme.
Květákové kari s kokosovým mlékem

Květákové kari s kokosovým mlékem

FoodClub LOGO

Květákové kari s kokosovým mlékem

Květákové kari s kokosovým mlékem
  • Čas přípravy: min
  • Počet porcí (ks): 2 porce
ČAS PŘÍPRAVY POČET PORCÍ (KS) OHODNOŤ RECEPT
min 2 porce
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
5 na základě
2 hodnocení

Ingredience pro 2 osoby

  • 1 menší květák 
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 na kostičky nakrájené mrkve (můžete použít např. i dýni nebo batáty)
  • 1 lžička thajské zelené kari pasty
  • 1 plechovka cizrny 
  • kokosové mléko
  • 1-2 hrsti listového špenátu
  • zelený hrášek 
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup

  • 1
    Na lžíci olivového oleje orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Po chvilce přidáme kari pastu a necháme ji rozpustit. Do pánve přidáme květák rozebraný na růžičky, mrkev, kokosové mléko, cizrnu, římský kmín a vše zalijeme cca 1 hrnkem vody. Pánev přikryjeme poklicí a necháme probublávat, dokud nebude zelenina měkká.
  • 2
    Ke konci vaření přidáme listový špenát, hrášek a vše necháme ještě chvilku provařit. Pokud se Vám omáčka bude zdát moc hustá, můžete přidat ještě trošku vody.
  • 3
    Kari ochutíme podle potřeby solí a před podáváním ho můžeme dozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem. Podáváme s rýží nebo s libanonským chlebem.

Autor receptu

Cooking with Šůša Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
Cooking with Šůša
Foodblogerka, která miluje zdravé vaření http://cookingwithsusa.blogspot.cz
53 nahraných receptů
123 sledujících
http://cookingwithsusa.blogspot.cz

Líbí se vám recept?


Uložit recept

Snadno uložit na později.

Další skvělé recepty od nejlepších food bloggerů najdete na www.foodclub.cz

Cooking with Šůša Stříbrná medaile za 50 nahraných receptů
53 nahraných receptů
123 sledujících
Sledovat autora

O autorovi

Foodblogerka, která miluje zdravé vaření http://cookingwithsusa.blogspot.cz

Každý den ty nejlepší recepty:

Komentáře

Chutnalo vám? Napiště komentář, autora to potěší.

Další autorovo recepty

Podívejte se také na

Recepty se načítají Zobrazit další